WIE ZIJN WIJ

WIE ZIJN WIJ?


Roza Boer, rouw en verliesbegeleider bij Praktijk De Schatkist,

                                                       &

Alie Bootsma, coach/begeleider van Jij Training & Coaching.://

youtu.be/eyFxEFXwdZg
Onder andere door persoonlijke ervaring bij rouw en verlies is het idee van het starten van een rouwgroep uitgegroeid tot deze plek (Rouwgroep Doodgewoon) voor kinderen en jongeren. Roza is op 13-jarige leeftijd haar vader verloren aan de gevolgen van kanker. Haar ervaring om in stilte en zwijgend je verdriet te moeten opschorten heeft ertoe bijgedragen een plek te willen creëren voor kinderen en jongeren waar er gewoon over de dood gepraat kan worden.

Alie Bootsma is op haar 39ste getrouwd met een weduwnaar, vader van twee kinderen. Vanuit die kant heeft ze ervaren hoe het verlies van een moeder doorwerkt en meegaat in alle fasen, bij iedereen op een eigen wijze.


In de vele gesprekken die wij samen hadden groeide het verlangen steeds meer op om samen een plek te bieden aan al die kinderen en jongeren die te maken hebben met een verlies op jonge leeftijd. Wij willen een veilige bedding bieden waarbinnen alles doodgewoon besproken mag worden. In onze naam zit ook de uitdaging. De dood is niet gewoon, maar het bespreken hiervan zou een doodgewoon onderdeel van onze samenleving mogen zijn.

Wij hebben beiden ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn als volwassenen om kinderen en jongeren in hun omgeving uit te nodigen om hierover met hen in gesprek te gaan.


Samen hebben we verschillende scholingen, opleidingen en trainingen gevolgd waarbij wij hebben geleerd en ervaren dat het van groot belang is de gehele context in beeld te hebben en waar mogelijk te betrekken. Deze contextuele visie passen wij ook op de rouwgroep toe.


Anno mei 2021 hebben wij Rouwgroep
Doodgewoon gelanceerd. Wij zijn erg enthousiast en hopen dé plek te zijn waar kinderen en jongeren even op verhaal kunnen komen. Om zicht te krijgen op zichzelf en de kwaliteiten die ze hebben. De veerkracht die zij bezitten voelbaar te maken, om met dat steuntje in de rug verder te kunnen. Om niet alleen maar te hoeven overleven, maar ook te kunnen doorleven.


Door preventief te werken met de kinderen en jongeren kunnen er eventuele stagnaties voorkomen worden en is specialistische hulpverlening misschien niet nodig.


Kortom… wij bieden een plek waar kinderen en jongeren welkom zijn met hun verhaal!

Share by: